Motorolie voor buitenboordmotoren

Voor de levensduur van uw boot en natuurlijk de veiligheid van u en de passagiers is motorolie van groot belang. U zal dolgelukkig zijn met een flacon of jerrycan reserve motorolie als de buitenboordmotor opeens stilstaat midden op het IJsselmeer of bij druk waterverkeer. Vooral als de avond nadert of er een stevige windkracht staat. Zorg daarom altijd dat u extra motorolie aan boord heeft. Mensen die in onze gespecialiseerde webwinkel online motorolie kopen en door een grootverpakking boven de 50 euro bestellen, betalen bovendien geen kosten voor verzending. En dat terwijl we al de voordeligste aanbieder van motorolie voor buitenboordmotoren in Nederland zijn!

Bootmotorolie volgens de laatste regels en voor alle merken motoren

U bent bij 0800 Oliekopen aan het goede adres als u kwaliteit wil voor een acceptabele prijs. Wij zijn graag uw partner in motorolie en weten precies wat u wil voor uw boot met buitenboordmotor. Al onze maritieme en nautische olie voldoet aan de meest recente hoge normen. Dus of u nou een buitenboordmotor heeft van Mercury, Nissan, Evinrude, Chrysler, Mercruiser, Honda, Johnson of Suzuki, wij bieden u in de juiste viscositeit motorolie voor de boot met NMMA keuring. De keuze is reuze, dus met smeerolie uit ons aanbod kunt u gerust het ruime sop kiezen!

Het hoe en waarom van smeerolie voor uw boot

Met een zekere regelmaat maar vooral op het einde van het vaarseizoen kunnen de mechanische onderdelen wel weer een druppeltje smeervet gebruiken. Denk hierbij vooral aan de bevestigingsknevels, de kabels met of zonder afstandsbediening en het kantel-, draai- en schakelmechanisme.

Bij 2-takt motoren wordt smering in werking gezet door de olie die al in de brandstof zit. In het geval van 4-takt moet allereerst uw buitenboordmotor horizontale positie staan. Daarna kunt u smeerolie toevoegen in de vulopening aan de hand van een maatbekertje of een schenkdop met indicatie. Door vooraf de oude olie eruit te pompen, wordt meteen alles gereinigd van vuilresten.

De 10 voordelen van onze motorolie voor boten

Door tal van innovaties en veranderde wetgeving is de smeerolie voor boten en schepen de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. Dit zijn uw voordelen bij motorolie volgens de laatste standaard:

 1. Snelle prestaties bij een koude start.
 2. Speciaal ontwikkeld om stank-, rook- en roetoverlast te beperken.
 3. Bij de juiste dikte aanzienlijke brandstofbesparing en minder CO2 uitstoot.
 4. De motor blijft nagenoeg fabrieksschoon door het goede detergerend vermogen.
 5. Uitstekende bescherming tegen slijten, schuim, afzetting en roestvorming door (zout) water.
 6. Ook bij hogere temperatuur veilige smeerfilm.
 7. Weinig verdampingsverlies.
 8. Toevoeging van nuttige additieven specifiek gericht op uw type motor.
 9. Goede weerstand door ‘shear stability’.
 10. Zelfs nog hoge prestaties na het verstrijken van de verversingstermijn, al is een tijdige oliewissel altijd aan te bevelen.

Maak een keuze voor de smeerolie die past bij uw boot. Dit zijn de 4 kenmerken van ons aanbod:

 1. In het assortiment van deze webshop voor smeerolie treft u veel voorkomende viscositeiten aan voor de scheepvaart, zoals 15W40, 25W40, 10W40 en de populairste: 10W30, die zeer geschikt is voor zwaar belaste hoogtoerige modellen.
 2. De meeste flacons hebben als inhoud 1 of 5 liter. Kijk wat voordelig voor u uitpakt en profiteer eventueel van onze gratis service als uw bestelling boven de 50 euro is.
 3. Elk artikel uit onze online winkel voor hoogwaardige boten smeerolie voldoet tenminste aan de recente norm van NMMA FC-W.
 4. De zorgvuldig door ons geselecteerde oliesoorten zijn samengesteld op basis van de laatste inzichten van de additieventechnologie. U profiteert naast een lage prijs dus ook van een langere levensduur van uw motor.

Voeg uitsluitend bootmotorolie toe, ga nooit experimenteren met andere opties voor het behoud van uw boot en de vitale onderdelen.

Smeerolie voor de pleziervaart koopt u snel, veilig, betrouwbaar en betaalbaar bij 0800-oliekopen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »