Goedkoop en snel doorsmeervet kopen

Wilt u doorsmeervet kopen? Bestel uw doorsmeervet op 0800-oliekopen.nl, hét adres waar u eenvoudig, goedkoop en snel online uw doorsmeervet kunt bestellen! Op 0800-oliekopen.nl vindt u een ruime keuze uit diverse soorten doorsmeervet van MPM Oil.

Wanneer heb ik doorsmeervet nodig?

Doorsmeervet (ook wel bekend als vetsmering) wordt vooral gebruikt in situaties waarin er geen sprake is van een continue toevoer van olie. Twee bekende toepassingen van doorsmeervet zijn open tandwielen en lagers.

Welk doorsmeervet is geschikt?

Doorsmeervet is er in meerdere soorten. Om te bepalen welk doorsmeervet geschikt is voor uw toepassing, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Allereerst zijn dat de veteigenschappen (zoals de viscositeit en de consistentie), maar daarnaast ook de bedrijfscondities, zoals bijvoorbeeld de optredende temperatuur, de waterbestendigheid en de oxidatiestabiliteit.

Hoe is doorsmeervet samengesteld?

Een smeervet bestaat uit drie elementen: een basisolie, additieven en een verdikker. De meeste verdikkers zijn zepen zoals lithium, calcium of aluminium zeep. Complexe zeepvetten hebben een betere temperatuurbestendigheid en zijn in het algemeen toepasbaar tot 180ºC, waarbij de minerale olie verdampt.

Wat zijn de toepassingen van doorsmeervet?

Doorsmeervet is het meest toegepaste smeermiddel in wentellagers en lage snelheid applicaties. Dat komt voornamelijk doordat smeervetten relatief eenvoudig in gebruik zijn en de eenvoudigste afdichtsystemen al voldoen. De selectie van het type smeermiddel, olie of vet, het benodigde smeersysteem, wordt een logische beslissing wanneer de diverse eigenschappen van smeermiddelen en smeersystemen bekend zijn.

De consistentie van doorsmeervet

Met de consistentie van doorsmeervet wordt de weerstand tegen vervorming (ook wel bekend als de hardheid) bedoeld. Deze consistentie is geclassificeerd op basis van de indringdiepte van een conus-vormig lichaam in tienden van millimeters, bij een temperatuur van de omgeving van 25ºC. Onderstaande tabel (bron: www.tribologie.nl) geeft de NLGI (National Lubricating Grease Institute) vetclassificatie weer:

NLGI vetclassificatie

ASTM Penetratiediepte bij 25ºC (in 0,1 mm)

Consistentie

000

445 - 475

vloeistof

00

400 - 430

semi-vloeistof

0

355 - 385

zeer zacht

1

310 - 340

zacht

2

265 - 295

‘normaal’ vet

3

220 - 250

stevig

4

175 - 205

zeer stevig

5

130 - 160

hard

6

85 - 115

zeer hard

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »