Motorolie viscositeit 15W50 voor motorfietsen

×
Viscositeiten
Samenstelling

15W50 motorolie voor je motorfiets kopen

Net als elke motorolie voor de motorfiets gaat de variant 15W50 het onnodig contact tegen tussen bewegende delen en voorkomt daarmee wrijving en slijtage, geeft verkoeling en houdt onderdelen zoals de versnellingsbak en de zuigerveren schoon. Daarnaast houdt het corrosie tegen en geeft het afdichting aan onder meer de klepgeleding en de keerringen.

Natuurlijk is dit allemaal van essentieel belang, net als het kiezen van de juiste smeerolie voor je motorfiets. De keuze is reuze, dus controleer op welke viscositeitcode jouw motor het beste rijdt. Je komt hierachter in de aankooppapieren, kan het wellicht vinden of internet of moet onze helpdesk even raadplegen.

Ontdek of 15W50 het juiste type smeerolie is voor jouw motorfiets

Check verder of jouw motorfiets singlegrade of multigrade smeerolie moet hebben en houdt de voorgeschreven verversingstermijn in acht. Maak een keuze uit de drie smeeroliesoorten: minerale olie, synthetische olie en half-synthetisch olie. Verdiep je in de drie kwaliteitsclassificaties: ACEA, API en MIL-spec. Tenslotte zijn er nog codes van opties die wellicht interessant voor jouw type motorfiets kunnen zijn. Kijk via Google maar even wat deze afkortingen van merken motorolie betekenen: SA, SB, SC, SD, SE, SF, SG en SH.

Lage prijs voor smeerolie voor motoren

Motorfietsen zijn hoogtoerig met een korte slag en moeten in korte tijd de handelingen doen waarvoor het bestemd is. Bij een auto lopen deze processen langzamer, dus gebruik nooit smeerolie bestemd voor een auto in je motorfiets.

Behalve met regelmaat je oliepeil checken raden we je ook aan om altijd een nieuwe fles of jerrycan met smeerolie achter de hand te hebben. Het mooie bij een webwinkel voor smeerolie als 0800 Oliekopen is dat we je bij meerdere stuks vaak de verzendkosten kwijtschelden zodat de bestelling boven de 50 euro komt. Dit maakt jouw prijzige hobby minder duur! Check deze pagina met soorten met alle soorten 15W50 en maak snel, voordelig en makkelijk je keuze voor de olie die past bij jouw type motor.

Voordelen van smeerolie voor bijvoorbeeld de klasse 15W50

  1. Je motor blijft soepel lopen alsof hij als nieuw is.
  2. Met een passende olie bespaar je op brandstof en stoot je minder CO2 uit.
  3. Er is minder verdamping en een goede afdrijving van vocht en sludge.
  4. Biedt een snelle smering bij een koude start.
  5. Stabiel in situaties dat er veel wordt gevraagd van je motor.
  6. Minder corrosie of beschadigingen van tandwielen, versnelling en koppelingen.
  7. Kleinere kans op oververhitting, dus een langere levensduur van je motor.
  8. Onze olie voldoet ruimschoots aan de standaarden die de industrie en de gebruiker stellen.

Webshop met 15W50 in diverse literinhoud

Onze olie is te koop in een verschillende literinhoud, in het geval van dit olietype leveren wij in flacons. Onze online winkel heeft een overzichtelijk aanbod van twee merken die het goed doen bij motorfietsen. Dit zijn Mobil 1 en MPM. Met beide merken garanderen wij dat jouw motor die graag 15W50 gebruikt draait als een tierelier!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »