PSF vetten voor toepassingen in de scheepvaart

Boten (en hun onderdelen) moeten goed worden beschermd tegen slijtage, roest, corrosie en de wegwassende werking van water. U wilt immers een lange tijd kunnen genieten van de vrijheid die u ervaart op het water. Smeert u de schroefasafdichting niet regelmatig in? Dan loopt u onder andere de kans dat uw boot volloopt met water. En dat is zeker niet wat u wilt! Bekijk hier de PSF vetten die 0800-oliekopen aanbiedt om uw boot te beschermen.

Smeervet voor gebruik in schroefaskokers

De schroefas is een belangrijk onderdeel van uw schip. Samen met de motor en de schroef vormt deze het aandrijfsysteem. Een schroefasafdichting zorgt ervoor dat de draaiende schroefassen naar buiten gaan, zonder dat uw boot volloopt met water. Smeervet wordt gebruikt om te voorkomen dat het water het schip binnendringt en dit zorgt voor een lagere wrijvingsweerstand en de remming van corrosie. Gebruik voor deze toepassing de MPM Oil Propellor Shaft Grease.

Zuurvrije vaseline voor het smeren en beschermen van uw boot

Om de levensduur van o.a. de verflaag van uw boot te verlengen, is het verstandig om deze goed schoon te houden en regelmatig in te smeren met zuurvrije vaseline van MPM. Hiermee voorkom je oxidatie, doordat er op deze manier geen zuurstof of vocht bij kan komen. Deze vaseline dient zich ook uitstekend voor het smeren en beschermen van mechanische onderdelen zoals draadstangen, mantels, tandwerk, kettingen en kogellagers.

Universeel waterafstotend teflon vet

De MPM Marine PTFE Grease is een waterafstotend Teflon vet, geschikt voor diverse toepassingen in onder andere de scheepvaart. Zo kan dit smeervet worden gebruikt op glijvlakken, kabels, katrollen, lieren en kniegewrichten. Dit Teflon vet is toepasbaar in verschillende soorten lagers zoals rol-, glij- en kogellagers. Daarnaast is dit vet geschikt voor gebruik in de landbouwmechanisatie en voor personenauto’s en bedrijfswagens.

Meer informatie over PSF vetten

Heeft u vragen over het gebruik van Power Steering Fluid vetten om uw boot te beschermen? Wilt u weten waarom u smeermiddel moet gebruiken voor uw boot? Of wilt u weten hoe u uw boot klaar kunt maken voor de winter? Lees dan meer op onze website, of neem contact op met onze klantenservice.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »