Motorolie Agrarische Sector

×
Viscositeiten
Samenstelling

Zonder motorolie kunnen landbouwvoertuigen niet goed functioneren, de juiste keuze is erg belangrijk. Of het nu gaat om een tractor of landbouwvoertuigen voor grondbewerking, bemesting, irrigatie, gewasbescherming, oogsten of melken; de agrarische sector kan niet zonder olie. Bij onze webwinkel voor onder andere olie voor de landbouw, veeteelt, tuinbouw of kassenbouw krijgen we vaak vragen over het hoe, wat en waarom van smeermiddelen voor de agrarische sector. Daarom leggen we hieronder even enkele nuttige zaken uit, die u veel geld, tijd en stress kunnen besparen!

Uw tractor gaat optimaal functioneren bij de juiste soort en juiste hoeveelheid motorolie. Vreemd genoeg merken wij vaak binnen de sector van landbouw, veeteelt en tuinbouw dat motorolie een wat ondergeschoven kindje is. Te weinig olie, te verouderde olie of het verkeerde soort olie kan in de complete mechanisatie van landbouwvoertuigen diverse storingen en andere ongemakken veroorzaken. Deze kosten uiteindelijk altijd veel tijd en geld en gebeuren altijd op een ongewenst tijdstip. Complete productieprocessen bij boeren worden soms lamgelegd door te weinig aandacht voor olie.

Wat zijn de voordelen van motorolie voor de tractor en andere landbouwvoertuigen?

Alleen al door deze vijf voordelen zouden het boerenbedrijf, ondernemers in de tuinbouw en overige tractorgebruikers verstandig moeten omgaan met de keuze, het kopen en het gebruik van motorolie:

  1. De kansen op slijten en corrosievorming worden geminimaliseerd.
  2. De wrijving van de bewegende delen wordt tegengegaan.
  3. Het voorkomt dat onderdelen oververhit raken bij het leveren van zware of langdurige prestaties.
  4. Het rijcomfort is merkbaar prettiger.
  5. Motorolie van de juiste viscositeit gaat langer mee, wat een voordeel is bij de vaak intensief gebruikte trekkers.

Bepaal uw keuze voor motorolie voor beste prestatie tractor

Tractor motorolie of olie voor bijvoorbeeld grondverzetmachines is gebaseerd op hoogwaardige, solvent geraffineerde basisoliën met uitgekiend geselecteerde additieven om juist de zware belastbaarheid van landbouwmachines en landbouwvoertuigen te kunnen garanderen. Elke universele tractor olie heeft een goed dispergerend vermogen, een positief waterafscheidend vermogen en een laag stollingspunt. De kans op roestvorming, oxideren, slijtage, schuimen en afschuifkrachten wordt zo veel mogelijk bestreden.

We noemen hier vijf handige weetjes over olie voor de tractor en andere agrarische voertuigen en machines:

  1. Soms heeft een tractor één universeel reservoir, soms hebben ze ook wel drie separate gedeeltes voor drie types olie. Bij sommige modellen tractor mag in alle drie de reservoirs één en hetzelfde type olie worden gebruikt. Lees hiervoor nauwkeurig de handleiding van uw trekker. Daarom kunt u bij voertuigen voor de agrarische sector ook wel oliesoorten los van elkaar kopen, zoals de transmissie olie (hydrauliek olie) voor de versnellingsbak. Het meest ideaal is de universele olie genaamd STOU, wat staat voor Super Tractor Oil Universal. Dit betekent dat u met één olietype zowel de transmissie, de motor als het hydraulisch systeem een smeerbeurt kunt geven.
  2. Uw voorraad olie en alle schenkaccessoires moeten op een schone temperatuurbestendige plek staan en bij voorkeur binnen anderhalf jaar worden gebruikt, want niet alle bestanddelen hebben een eeuwige levensduur.
  3. Tractormerken propageren altijd hun eigen merk motorolie en voeren soms net als bij computers de restrictie dat bij gebruik van een ander merk de garantie vervalt, terwijl dit in de transportsector verboden is. Objectief gezien wijst de praktijk uit dat diverse universele oliemerken in staat zijn om op hetzelfde niveau te presteren, of zelfs nog beter.
  4. Als in de winter de tractor minder in actie komt, neemt in combinatie met de temperaturen de smeringskwaliteit af. Regelmatige controle is vooral essentieel bij matig gebruik. In die zin kunt u olie vergelijken met een waterijsje.
  5. Motorolie bij een oldtimer tractor, een oude trekker of een moderne tractor? Bij de oudere modellen gelden andere normen. In onze vorig eeuw werd olie gezien als ‘één pot nat’ en deed men vaak maar wat. Als u bij een oldtimer tractor na al die jaren opeens overstapt op eigentijdse olie, dan krijgt uw voertuig in ieder geval een keer een uitstekende reinigingsbeurt op een niveau die de vertrouwde olie niet kan halen. Wel is dit oude type olie doorgaans nog altijd verkrijgbaar.

Wanneer precies de tractor olie verversen?

Motorolie voor de tractor in optima forma heeft een gele tint. Als deze bruiner wordt of zelfs zwart, dan wordt het tijd voor verversen of in ieder geval even iemand met een deskundig oog het laten keuren. Houd u altijd aan de voorgestelde intervallen van onderhoud van de tractorfabrikant, zoals is terug te lezen in de handleiding. Tractorverbruik wordt niet in kilometerafstanden gemeten maar in uren. Stem hierop de momenten af van olie vervangen. Het oliefilter tractor is ook iets om in de peiling te houden, net als de luchtfilters en het brandstoffilter kan deze vol raken.

Wettelijke regels motorolie agrarische sector

Omdat de landbouw en veeteelt een aardige druk legt op het milieu zijn er zoals u weet tal van wettelijke eisen en voorwaarden. Ook is er wetgeving met betrekking tot  motorolie in agrarische sector. Naast het rijden op bio-brandstof geeft het gebruik van synthetische motorolie bijvoorbeeld al een aanzienlijke vermindering op de CO2-uitstoot. De tractor olie van Mobil-1 staat erom bekend dat hierbij veel aandacht is besteed aan zowel besparing van brandstof als het functioneren van de trekker bij koude omstandigheden.

Tractor olie online kopen bij uw gespecialiseerde olieleverancier

Al jarenlang is onze webwinkel een bekende naam in de wereld van motorolie voor allerlei soorten voertuigen. Tegenwoordig richten wij ons ook op de agrarische sector. Wij leveren u precies de goede op de tractor afgestemde motorolie, uiteenlopend van een jerrycan tot groot formaat vaten. Op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding hebben wij een ruim assortiment van de merken Mobil-1 en MPM.

Online motorolie kopen voor uw tractor of andere landbouwvoertuigen en landbouwmachines bij onze webshop kan u veel tijd en geld besparen. De gewenste olie wordt immers zo spoedig mogelijk bezorgd op uw boerderij en bij elke bestelling van boven de 50 euro betalen wij de verzendkosten. Betaling is onder voorwaarden ook mogelijk op rekening.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »