Dagelijkse vragen bij de klantenservice van onze webshop voor olie en smeermiddelen zijn onder andere ‘AdBlue wat is het?’, ‘AdBlue waarom?’, ‘AdBlue waar tanken?’ of ’AdBlue giftig?’ De antwoorden staan hieronder en kunnen u geld, tijd en kopzorgen besparen!

AdBlue geldt de laatste jaren als hét wondermiddel voor elke dieselrijder. Het is immers de mix van gedemineraliseerd water met 32% ureum, die bij dieselauto’s  zorgt voor zo’n driekwart minder uitstoot van stikstof (NOx). Autofabrikanten integreren speciale AdBlue tanken de laatste jaren in de AdBlue diesel auto die massaal van de lopende band rolt. Hiermee kunnen de auto’s voldoen aan de uitstootnorm Euro 6. Het effect is vooral groot bij zware voertuigen als vrachtwagens en bussen. De laatste jaren zijn de nieuw geproduceerde diesels hiermee aanmerkelijk schoner en milieuvriendelijker geworden. We kunnen stellen dat samen met het moderne roetfilter de diesel een serieuze nieuw toekomst heeft gekregen in een wereld waar de wensen en eisen voor een auto aanzienlijk zijn veranderd.

Waar voordelig Adblue kopen?

‘Waar vind ik AdBlue goedkoop’ is ook zo’n typische vraag die onze helpdesk vaak moet beantwoorden. Uit onze eigen ervaring blijkt dat AdBlue prijzen bij een webwinkel doorgaans laag zijn. Een van de uitgangspunten van onze eigen webshop is MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Hierdoor mag u ervan uitgaan dat u in onze webwinkel nooit teveel hoeft te betalen, omdat wij genoegen nemen met een wat lagere winstmarge vanwege de winst die milieu, mens en maatschappij met deze vloeistof behaalt.

Verder wil elke gebruiker voordelig AdBlue kopen omdat bij sommigen het verbruik van AdBlue behoorlijk kan zijn en tanken dan regelmatig nodig kan zijn. Controleer dan voor een AdBlue fles of een can de AdBlue prijs per liter, trek daarna uw conclusie en uw voordeel. Als experts met een webshop voor olie kopen kunnen we nogmaals alvast verklappen dat AdBlue online bestellen altijd tijd en geld bespaart!

De AdBlue werking op uitlaatgas

Door de zogeheten SCR technologie (Selective Catalytic Reduction) zorgt de SCR katalysator ervoor dat de NOx uitstoot van auto’s die diesel gebruiken drastisch omlaag gaat. Zoals gezegd zorgt het SCR systeem ervoor dat de stikstof N2 die schadelijk is voor het milieu in de vorm van stikstof en water uit de uitlaatpijp komt, als een mengsel van water en onschadelijke stikstof.

AdBlue komt via de SRC-katalysator terecht in de uitlaat. Doordat de temperatuur stijgt tijdens het rijden, gaat vanaf de 80 graden Celsius het ureum een chemische reactie aan. Wat dan overblijft is geen ‘vieze’ uitlaatgas, maar waterstof in combinatie met een onschadelijke vorm van stikstof. Het mooie is dat deze uitstoot volledig biologisch afbreekbaar is, wat de populariteit verklaart vanuit zowel het milieu als de gezondheid van bestuurder en passagiers. Het goedje staat dan ook vermeld op de internationaal erkende lijst van chemicaliën die zonder risico kunnen worden vervoer in een auto. Zelfs eventueel morsen in combinatie met uw handcontact is geen ramp, want het kan gewoon worden afgewassen met leidingwater.

Wanneer tank ik Adblue en hoe werkt dat?

Zeker in de begintijd gingen mensen naar bijvoorbeeld garagebedrijven voor hun bijvulling. Gelukkig is het tegenwoordig gewoon en gemakkelijk online te koop bij webshops. Om de AdBlue kwaliteit te testen kunt u eventueel een proefje doen met een AdBlue quality tester. Deze toont op een voor de leek begrijpelijke manier aan hoeveel stikstofoxiden NOx er per merk de uitlaat verlaten.

Gecombineerd bij de aankoop zit een schenktuitje die op de schroefdop past, waardoor het per ongeluk knoeien uitgesloten is. Omdat niemand zit te wachten op hoge AdBlue kosten, is het zaak om een goede online winkel te vinden die een merk heeft met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In onze webwinkel kozen wij daarom voor het Zweedse merk Kemetyl. Hun verpakking in een dosering met een can van 10 l AdBlue gaat bij ons als warme broodjes over de toonbank. Het is immers in het meest gewenste formaat van 10 liter en wie een paar cans bij onze webshop online komt kopen voor een bedrag van boven de vijftig euro, hoeft ook nog eens de verzendkosten niet meer te betalen.

Hoe zit het met houdbaarheid en risico’s Adblue?

Aan een can van AdBlue 10l heeft de gemiddelde automobilist het meest. De houdbaarheid van een deel van de grondstoffen bedraagt immers tussen de anderhalf en twee jaar, dus als u zorgt dat uw can van 10 L of een fles, vat en ander formaat tegen die tijd leeg is, dan hoeft u niets weg te gooien.

De risico’s zijn te verwaarlozen. De uitstoot van uw diesel is in tegenstelling tot de oude situatie niet meer giftig voor mens en dier. Ook stelden we al dat het in tegenstelling tot andere chemicaliën in feite probleemloos kan worden vervoerd. Als u de standaard wat aan  boord heeft, zit u dus altijd veilig, zowel qua dagelijks vervoer of als tijdens een vakantie of andere lange rit er opeens moet worden bijgevuld.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »