5W-40 motorolie kopen bij 0800-oliekopen

Heeft u 5W-40 olie nodig voor de motor in uw auto? Op 0800-oliekopen.nl vindt u 5W-40 motorolie van de topmerken Mobil 1 en MPM voor de scherpste prijs, ook in extra grote voordeelverpakkingen. Vanaf 50 euro wordt uw bestelling bovendien gratis verzonden! Bestel uw 5W-40 motorolie op werkdagen vóór 14.00 uur, dan krijgt u uw olie de volgende dag al bezorgd!

Wat is 5W-40 motorolie precies en wat zijn de voordelen?

5W-40 motorolie is een volledig synthetische motorolie, die meer hoog geraffineerde basisoliën bevat dan conventionele minerale oliën. De belangrijkste voordelen daarvan zijn dat de motor in uw auto hierdoor betere prestaties levert én beter wordt beschermd. Synthetische olie wordt namelijk speciaal ontwikkeld voor extreme omstandigheden in moderne motoren. Synthetische olie is vloeibaarder dan minerale olie, waardoor er geen slijtage ontstaat als gevolg van de wrijving die optreedt wanneer u de motor start. Bewegende onderdelen van uw motor worden door synthetische olie namelijk gelijk beschermd, waardoor deze wrijving (en de slijtage als gevolg daarvan) wordt voorkomen.

Welke 5W-40 olie heeft de motor in mijn auto nodig?

5W-40 motorolie kan worden gebruikt in zowel benzine- als dieselmotoren zonder roetfilter. Rijdt u een diesel met een roetfilter (ook wel bekend als dieselpartikelfilter / DPF / DRF), dan adviseren wij u om 5W-30 olie te gebruiken. Raadpleeg het instructieboekje van uw auto om te zien welke 5W-40 motorolie voldoet aan de specificaties die de fabrikant van uw auto voorschrijft. Neem voor vragen gerust contact op met uw dealer of met ons.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »