Mototolie viscositeit 10W60 voor motorfietsen

×
Viscositeiten
Samenstelling

Motoroil 10W-60 Premium Synthetisch Sport

<p>Premium synthetische high performance racing motorolie bij 0800-oliekopen.nl.</p> <p>✔ Smeermiddelen voor elk budget</p>
<p>✔ Vandaag besteld, morgen in huis</p>
<p>✔ Advies nodig?</p>
<p>Bel gratis 0800-654356736.</p>
Vergelijk

%

Mobil 1 Mobil 1 Motorsport Formula 10W-60

Mobil 1 Motorsport Formula 10W-60

<p> Mobil 1 Motorsport Formula 10W-60 koop je bij 0800-oliekopen.nl.</p> <p>✔ Smeermiddelen voor elk budget</p>
<p>✔ Vandaag besteld, morgen in huis</p>
<p>✔ Advies nodig?</p>
<p>Bel gratis 0800-654356736.</p>
Vergelijk

€86,27 €74,52

Informatie
Incl. btw

Hier koop je online je 10W60 smeerolie voor motorfietsen

Omdat je zuinig bent op je motor, het milieu en natuurlijk niet onnodig veel geld wil uitgeven aan brandstof als dat niet hoeft, is het zaak om de juiste smeerolie te gebruiken voor je motorfiets. Motorolie vermijdt het onnodig contact tussen bewegende delen en gaat daarmee wrijving en slijtage tegen, het zorgt voor verkoeling en houdt motoronderdelen schoon. Ook biedt het bescherming tegen roest en geeft het afdichting aan vitale onderdelen als de klepgeleding, zuigerveren en keerringen. Na verloop van tijd vermindert het effect van de smeerolie in je motorfiets door de hoeveelheid smeerolie, de hoeveelheid additieven die erin zit, het verbruik en gebruik en de aantasting door verbrandingsproducten.

Ter voorkoming van oncomfortabel rijden of zelfs motorschade is het van belang de juiste smeerolie voor je motor te kiezen. In het serviceboekje of op de website van je motormerk kun je teruglezen welke viscositeit (oliedikte) wordt voorgeschreven. Controleer ook of je singlegrade of multigrade olie moet hebben en houd altijd rekening met de aanbevolen verversingstermijn. Smeerolie is er in drie varianten: minerale olie, synthetisch en half-synthetisch. Er zijn drie classificatiesoorten om de kwaliteit van smeerolie te toetsen: de ACEA, API en MIL-spec. Tot slot zijn er nog codes van verschillende opties waarvoor we je adviseren om even op internet te kijken: SA, SB, SC, SD, SE, SF, SG en SH.

Gebruik voor je motor nooit smeerolie voor een auto

Gebruik geen smeerolie die bestemd is voor auto’s in je motorfiets. Dus als je volgens de voorschriften 10W60 moet gebruiken, neem dan geen 5W50 voor motorfietsen als dat toevallig goedkoper zou zijn.  Vergeleken met auto’s zijn motoren immers hoogtoerig met een korte slag, waardoor smeerolie maar korte tijd heeft om zijn taken te verrichten. Koop dus altijd smeerolie die speciaal bestemd is voor de motorfiets. Hieronder noemen we een paar veel gekochte types van de viscositeit 10W60.

De Mobil 1 Extended Life 10W60

Vijf liter 10W60 van ’s werelds toonaangevende merk voor smeerolie. Juist de Mobil 1 Extended Life 10W60 doet het goed bij reguliere motoren en crossmotoren van een wat oudere datum. De additieven in de smeerolie zijn speciaal ingezet om bepaalde kenmerken van de wat oudere voertuigen zo perfect mogelijk te ondersteunen in de zin van ultieme bescherming en topprestaties, ook als is je motor geen jonkie meer. Deze olievariant zorgt voor een geringe olieverbranding, voorkomt slijtage en garandeert bovenal voor een soepel en comfortabel rijden. Ook is een techniek inbegrepen om eventuele olielekkage te minimaliseren.

De MPM 10W60 Premium Synthetic Sport

De MPM 10W60 Premium Synthetic Sport zijn er in diverse flacons met high performance racing motorolie, voor een brede variatie aan motorfietsen met een mild tot intensief gebruik. De testen tonen aan dat dit type van het after market merk MPM op voortvarende wijze slijtage en wrijving tegengaan, waardoor u kan rekenen op een langere levensduur van de bewegende elementen van de motorfiets.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »